Middel 1

RAAD VAN TOEZICHT

De huidige Raad van Toezicht (RvT) bestaat uit vijf leden met focus op financiën, communicatie, organisatie-ontwikkeling, vrijwilligerswerk en sport. Vanuit hun specifieke deskundigheid treden zij op als sparringpartner voor directeur-bestuurder Moniek Derks. Als lid hebben zij een toezichthoudende rol ten opzichte van het bestuur en nemen zij verantwoordelijkheid voor de continuïteit vanuit de doelstellingen van de organisatie.

Sharon Schreppers

“Ik heb Stichting Breda Actief en dan vooral het label MOOIWERK leren kennen als een groep positieve, enthousiaste mensen die elke dag weer samen de schouders zet onder het verder brengen van de Bredase vrijwilligers. De ene keer door mensen samen te brengen of projecten aan elkaar te verbinden, dan weer door te adviseren of kennis te delen tijdens een van de vele workshops die worden georganiseerd. Zo maken zij samen met de vele Bredase vrijwilligers de toffe stad die Breda is. Ik vind het mooi om daar vanuit mijn ruime ervaring in het werken met vrijwilligersorganisaties en het maken van vrijwilligersbeleid een steentje aan bij te kunnen dragen.”

Daniel Klijn

Daniel raakte na zijn studie gefascineerd door het functioneren van vrijwilligers. Hij is de grondlegger en auteur van ‘Besturen met een Visie’ en heeft ook het Verenigingen Veranderen handboek voor sportprofessionals geschreven. Daniel zet zich vanuit Brug8 professioneel in voor ontwikkeltrajecten waarbij mensen en organisaties in beweging gebracht worden. En hij adviseert en ondersteunt gemeenten en grote vrijwilligersorganisaties bij transformatie binnen het sociaal domein. “Waarom ik lid geworden ben van deze Raad van Toezicht? Ik wil graag iets vrijwillig bijdragen aan mijn directe omgeving en dat doe ik het liefst vanuit de kennis en ervaring die ik heb. Twee clubs, MOOIWERK en Breda Actief in één organisatie is bijzonder in Nederland en daarmee extra interessant voor mij!”

Adriaan Weterings

“Mijn naam is Adriaan Weterings en ik ben geboren en getogen in Breda. In 1986 studeerde ik af als fiscaal-econoom. Hierna volgde verschillende functies binnen de lokale overheid, non-profit-instellingen en ondernemingen. Naast het feit dat ik zelf al ruim 30 jaar actief ben als vrijwilliger, werk ik ook samen met veel vrijwilligers; dat geeft me veel voldoening. Binnen Stichting Breda Actief krijgt dat een breder perspectief. Met mijn achtergrond en ervaring hoop ik een bijdrage te leveren aan het mooie werk dat deze stichting onderneemt.”

Muriël van Beurden

“Mijn naam is Muriël van Beurden en ik woon samen met mijn partner en jong volwassen kinderen in het mooie Breda. Als professional ben ik mede eigenaar van HR adviesbureau All Human. Sport en beweging is belangrijk voor mij, het liefst dagelijks en divers. Zo ben ik graag in het bos, wandelend, joggend of op de mountainbike. Ook in de sportschool kom je me geregeld tegen. Vooral fitness, spinnen en pilates. Sporten is mijn uitlaatklep en geeft me ontspanning. In mijn werk is mijn passie het in beweging brengen van mensen, teams en organisaties. Jaarlijks bewegen we met mijn bedrijf voor een goed doel. Zo lopen we mee met de Singelloop voor Stichting Make-a-Wish en spinnen we voor het voor Sophia kinderziekenhuis. Als vrijwilliger wil ik graag een bijdrage leveren vanuit mijn kennis en ervaring. Hoe mooi is het om dit voor een stichting te doen die actief bewegen stimuleert in mijn mooie stad? Ik ben dankbaar dat ik me met de portefeuille HR mag inzetten in de Raad van Toezicht van Stichting Breda Actief.”