Middel 1

Wij zijn op zoek naar een

sportcoach WIJKSPORT

voor 36 uur per week

 

Wat ga je doen?

Je gaat als sportcoach in Breda Noord Oost (Hoge Vucht) aan de slag met als doel om bewoners structureel (meer) te laten bewegen. Je organiseert een leuk en gevarieerd sport- en beweegaanbod dat aansluit bij de behoeften van jeugd, jongeren en volwassenen die een drempel ervaren om te bewegen of die aansluiting en/of informatie zoeken.  Bewoners zijn en worden actief betrokken bij sport- en beweegactiviteiten. Samen organiseren we activiteiten en doen samen mee. 

Ook houd jij je bezig met: 

  • Het bij elkaar brengen van de juiste partijen en vormen van stevige verbindingen.  
  • Het adviseren van partners (sport- en beweegaanbieders, scholen, maatschappelijke en zorgorganisaties, wijkteams, woningbouwverenigingen e.d.) over sport- en beweegstimulering. Daarbij heb je continu aandacht voor het verbeteren van de kwaliteit van sport en bewegen.  
  • Het begeleiden van vrijwilligers en stagiaires bij het organiseren en uitvoeren van sport- en spelactiviteiten.  
  • Het informeren van inwoners over en het verwijzen naar regulier sport- en beweegaanbod. Je bent intermediair voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda. 

Je profiel

Als wijksportcoach ben je in het bezit van een diploma mbo+-niveau 4 opleiding Sport & bewegen. Je hebt meerdere jaren ervaring met het bedenken, opzetten, voorbereiden en uitvoeren van sport- en spelactiviteiten Ook heb je kennis van en meerdere jaren ervaring met agogisch werken: het positief begeleiden en coachen zowel individueel als in groepsverband

Daarnaast:

  • Ben jij een verbinder pur sang en weet je een netwerk te bouwen en te onderhouden om de gewenste resultaten te bereiken. 
  • Beschik je over ‘voelsprieten’ en goede communicatieve vaardigheden die je kunt toepassen in gesprek met de doelgroep en met samenwerkingspartners.   
  • Herken jij hulpvragen en maak je gebruik van je opgebouwde netwerk.  
  • Ben je zelfstandig, flexibel en toon je eigenaarschap.  
  • Heb je plezier in je werk, ben je enthousiast en positief. 

Wat bieden wij?

Breda Actief bestaat uit een gezellig team collega’s. We werken met passie en dat merk je aan de sfeer, de ruimte voor nieuwe ideeën en de manier waarop je wordt uitgedaagd en gestimuleerd. Als sportcoach wijksport ontvang je een salaris volgens cao Sociaal Werk, een laptop, sportkleding, telefoonvergoeding en kilometervergoeding dienstreizen. Daarnaast zijn er volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.  

Solliciteren, meer informatie?

Stuur een korte motivatie met je cv vóór  15 juli per e-mail naar: sollicitatie@breda-actief.nl. Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Mark de Brouwer. Hij is bereikbaar op 06-38 030 494.

Over Breda Actief

We willen dat iedereen op zijn of haar manier kan bewegen. Daarbij is plezier een belangrijke factor. Breda Actief biedt kwaliteit waarbij sport als doel én als middel wordt ingezet. We verbinden en werken samen met de wijk, het onderwijs, sportaanbieders, zorgorganisaties en maatschappelijke partners. Met iedereen die wil en kan bijdragen in het belang van inwoners en een vitale Bredase samenleving. Dit doen we met passie en overtuiging.