Wij zijn op zoek naar een:

Adviseur vrijwilligerswerk

Parttime, 28-32 uur per week

Weet jij hoe het er bij een vrijwilligersorganisatie aan toe gaat? Ben jij een kei in het inspireren van Bredanaars? Krijgt jouw advies mensen in beweging? Dan is dit je droombaan!

WIE ZIJN WIJ?

MOOIWERK is dé expert op het gebied van vrijwilligerswerk in Breda. Vrijwilligers zijn van betekenis en verdienen continu aandacht. Ze bepalen zelf wat ze doen en onder welke voorwaarden. Om de betrokkenheid en de inzet van Bredanaars in stand te houden en te versterken is blijvende aandacht en ondersteuning nodig. Daar gaat MOOIWERK samen met Breda voor. We zetten ons in voor alles wat nodig is om vrijwilligerswerk in Breda goed te laten draaien. Dit doen we vanuit onze kernwaarden: flexibel, verbindend, persoonlijk en dichtbij. Zo maken we iedere Bredanaar fan van vrijwilligerswerk!

WAT GA JE DOEN?

Als adviseur bij MOOIWERK ben je klankbord en de sparringpartner van (potentiële) vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in Breda. Jouw advies en ondersteuning helpt vrijwilligers, organisaties en initiatieven verder op weg om hun doel(en) te bereiken.

• Je beantwoordt moeiteloos alle vragen over het werven, begeleiden en behouden van vrijwilligers. Natuurlijk komen ook andere vragen aan de orde, zoals wet- en regelgeving, sociale veiligheid, financiële & bestuurlijke zaken. Kortom: alles waar vrijwilligers en organisaties mee te maken hebben.
  • Je luistert, vraagt door en kijkt wat écht nodig is. Ieder advies is anders en op maat. De ene keer geef je praktische tips en ideeën, de andere keer werk je een (verander)proces uit dat bestaat uit meerdere stappen.
  • Je inspireert Bredanaars om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Dit doe je door het geven van informatiesessies aan bijvoorbeeld studenten, expats en werknemers. Ook organiseer je evenementen om vrijwilligers en organisaties met elkaar in contact te brengen.
  • Samen met het team bedenk, ontwikkel (en geef) je trainingen, coachingprogramma’s of inspiratiesessies. Deze zijn veelal gericht op het werven, begeleiden en behouden van vrijwilligers.
  • Je ondersteunt bestaande samenwerkingen en zet nieuwe op. Je ziet en maakt slimme verbindingen en brengt Bredase organisaties bij elkaar.
  • Je ontwikkelt vernieuwende plannen voor vrijwilligers(werk) en maakt deze (digitaal) toegankelijk.
  • Vanzelfsprekend ben je goed op de hoogte van landelijke en lokale trends en ontwikkelingen. Samen met collega’s deel je je kennis met de organisaties uit de stad en zorg je voor de input van nieuwsbrieven, website en andere communicatiemiddelen.

DIT BEN JIJ!

Een goede adviseur is een mensen-mens die hoofd- en bijzaken van elkaar kan onderscheiden. Je wint makkelijk vertrouwen en overziet het grote geheel. Je bent praktisch ingesteld en kan snel schakelen. Met jouw frisse blik weet je anderen mee te nemen om anders te kijken en te denken. Je bent ondernemend en legt makkelijk contact. Zelfstandigheid en werken in een team is een manier van werken die goed bij je past. Verder…

… ben je een gesprekspartner op hbo werk- en/of denkniveau met advieservaring;
…. vind je het prima om in de avond te werken;
… krijg je energie van het geven van trainingen & themabijeenkomsten;
… ken je Breda en/of heb je kennis van het Bredase maatschappelijk veld.

WAT KRIJG JE VAN ONS?

Je komt terecht in een organisatie met bevlogen collega’s. Iedereen heeft hart voor vrijwilligers, voor de stad en voor elkaar. Je krijgt veel ruimte en vrijheid om je eigen werk te doen, ideeën te ontwikkelen en je eigen agenda in te delen.

• Een dienstverband van ca. 28-32 uur per week.
  • Een arbeidsovereenkomst tot en met 31 december 2022 met optie tot verlenging.
  • Salaris conform cao Sociaal Werk schaal 8, trede afhankelijk van ervaring.
  • Aantrekkelijke extra’s zoals eindejaarsuitkering, loopbaanbudget, pensioenregeling, telefoonkostenvergoeding, laptop enzovoorts.
  • Veel vrijheid; je bepaalt je eigen agenda en er is veel ruimte voor eigen initiatief.
  • Een supergezellige personeelsvereniging waar je lid van kunt worden!

SOLLICITEREN, MEER INFORMATIE?

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Dan willen wij je graag ontmoeten! Stuur je motivatie met cv vóór 7 februari naar sollicitatie@breda-actief.nl. Meer weten over de functie? Neem dan contact op met (je eventueel toekomstig collega) Annemiek Messer via 06-13096739 of met Stéphanie Stoelhorst via 06-15256714.

OVER STICHTING BREDA ACTIEF

Bij Stichting Breda Actief geloven we in een actieve n sportieve samenleving. Eén waar iedereen lekker in z’n vel zit. Wij zijn enthousiast, positief en gaan uit van wat iemand zelf wil en kan. Wij geloven in samenwerken, brengen inwoners en organisaties bij elkaar, en zetten kansen om in mogelijkheden. Kom jij ons versterken?